Peminat Bola

Baca ni!!!

Hatrik Hazwan Pada Penampilan Pertama Bersama Skuad Senior


Hazwan Bakri

     Biarpun hanya beraksi selama 20 minit dan merupakan aksi pertamanya bersama skuda senior, pemain Harimau Muda A, Ahmad Hazwan Bakri menggegar di hadapan 5,000 penyokong di Stadium Shah Alam apabila mencipta hatrik untuk membantu Harimau Malaya membaham Sri Lanka 6-0 pada perlawanan persahabatan, semalam.
Masuk menggantikan Safee Sali pada minit ke-70, Hazwan yang baru berusia 20 tahun, mempamerkan belangnya dengan menjaringkan gol pada minit ke-71, ke-82 dan ke-90.

Menggantikan Safee pada minit ke-71, sentuhan pertama Hazwan terus menghasilkan gol ketiga Harimau Malaya yang juga gol pertamanya pada perlawanan sulung bersama skuad senior negara di pentas antarabangsa.
Hazwan terus mempamerkan bisanya dengan meledak gol kedua peribadi pada minit ke-82 selepas menerima hantaran dari sebelah kiri sebelum penyerang Pahang, Azamuddin Akil menambah gol kelima apabila mudah menolak masuk bola muntah percubaan Mohd. Aidil Zafuan melalui situasi sepakan percuma pada minit ke-85.

Ketika perlawanan hampir tamat, Hazwan sekali lagi mencuri tumpuan apabila melalui gerakan kreatif Safiq, Hazwan yang merupakan pemain produk Kuala Lumpur menanduk masuk gol keenam Harimau Malaya, sekali gus mengesahkan jaringan hatrik.No comments:

Post a Comment

DAH BACA?KOMEN LAH.....
SATU PUN JADI LAH,TAPI KALAU LEBIH LAGI HAPPY...
HIHIHIHI...